Asked by Sandy

Express each measure in standard form.
(One more thing by the way you need this few prefixes)

Tera= 10 to the 12th power
Giga= 10 to the 9th power
Mega= 10 to the 6th power
Kilo= 10 to the 3rd power
Pico= 10 to the -12th power
Nano= 10 to the -9th power
Micro= 10 to the -6th power
Milli= 10 to the -3rd power

1. 4 Megahertz
Answer: 4*10 (To the 6th power)
Which equals 4000000

2. 82 Kilobytes
Answer: 82*10 (to the 3rd power)
Which equals 82000

3. 2.3 Micrograms
Answer: .0000023

Express each number in scientific notation
1. 24000
Answer: 2.4*10 (to the 3rd power)

2. 25000000
Answer: 2.5* 10 (to the 6th power)

3. 0.08
Answer: 8*10 (to the -2nd power)

4. 15.9
Answer: 5.9*10 (to the -1st power)

5. 1000000
Answer: 1.0*10 (to the 6th power)

6. 0.0000946
Answer: 9.46*10 (to the 4th power)

Evaluate each expression. Express each result in scientific notation and standard form.

1. (4 * 10(to the 2nd power)(1.5 * 10(to the 6th power)
Answer: 6*10(to the 8th power)

2. (7.8 * 10(to the -6 power)(1* 10(to the -2 power)
Answer: 8.8*10(to the -8 power)

Evaluate each expression. Express each result in scientific and standard notation.

1. 8* 10(to the 2nd power)
--------------------------
2* 10(to the -3rd power)
Answer: 800000

2. Find the product of (1.2 * 10(to the 5th power) and (5 * 10(to the -4th power) mentally.
Answer: 60

3. The mass of an orchid seed is 3.5 * 10 (to the -6th power) grams. Express 3.5 * 10(to the -6th power)
Answer: 0.0000035

4. Engineering notation is similar to scientific notation. However, in engineering notaioin, the powers of ten are always mulitiples of 3, such as 10(to the 3rd power), 10(to the 6th power), 10(to the -9th power), and 10 ( to the -12th power. For example: 240000 is expressed as 240 * 10(to the 3rd power). Express 15000 ohms in scientific notation and engineering notation.
Answer: SN: 1.5 * 10(to the 4th power)
EN: 1.5* 10(to the 3rd power)

5a.

32 * 10(to the fifth power)
Answer: 3200000

5B

284 * 10(to the third power)
Answer: 284000

5C

0.76* 10(to the -2 power)
Answer: 0.0076

5D

0.09 * 10(to the -3rd power)
Answer: 0.0009

Answers

Answered by Damon
4. 15.9
Answer: 5.9*10 (to the -1st power)
I think
1.59 * 10^1
Answered by Damon
6. 0.0000946
Answer: 9.46*10 (to the 4th power)
I think
9.46*10^-5
Answered by Damon
2. (7.8 * 10(to the -6 power)(1* 10(to the -2 power)
Answer: 8.8*10(to the -8 power)
I think
7.8 * 10^-8
Answered by bobpursley
On the engineering notation, you did not do them to powers of three.
Take 5c for example: 7.6*10^-3

There is another way to express powers, often used on ascii keyboards, or else where powers are difficult.

1.4*10^5 would be written as 1.4E5. In older times it was 1.4Exp5, and you see some older calculators around with an Exp or E key. This notation cameabout in the early days of IBM computers (and Fortran Language).
Answered by Damon
1. 8* 10(to the 2nd power)
--------------------------
2* 10(to the -3rd power)
Answer: 800000

.9*10^5 = 9 *10^4 = 90,000
Answered by amal
7.8*1o ^5 in standard notation
Answered by Keyaria
78
Answered by Hawa
780,000
Answered by gg
yygyggygg
There are no AI answers yet. The ability to request AI answers is coming soon!

Related Questions