Answers by visitors named: I NEED SLEEP
1. Ka is the Egyptian word that means what? (1 point)
answer:spirit
2. What color background was common in Byzantine paintings? (1 point)
answer:gold
3. Gothic style began in which country? (1 point)
answer:France
4. Some of the earliest Christian art has been found where? (1 point)
answer:the Catacombs of Rome
5. The Shigir Idol is the oldest known wood sculpture. (1 point)
answer:true
6. Large animals, such as bison and horses, are commonly depicted in cave paintings. (1 point)
answer:true
7. What question might you ask during the evaluate phase of an art critique? (1 point)
answer:What mood or emotion does the artist communicate in the artwork?
8. The arch was an architectural feature invented by the ancient Romans (1 point)
answer:false
9. Which of the following was a tool used by Paleolithic people to create a cave painting? (1 point)
answer:all of the above
10. The Notre Dame de Paris cathedral in France is an example of which style of architecture? (1 point)
answer:Gothic
11. What is a religious artwork of Christ, the Virgin Mary, or a saint that was used for honoring that figure called? (1 point)
answer:icon
12. Only beautiful pieces are considered art. (1 point)
answer:false
13. Stonehenge was likely built around what year? (1 point)
answer:3000–2000 BCE
14. Art can bring attention to social injustice and other social problems. (1 point)
answer:true
15. Modern photography using cameras began in the 1400s. (1 point)
answer:false
16. What question might you ask during the analyze phase of an art critique? (1 point)
answer:What mood or emotion does the artist communicate in the artwork?
17. A megalith is a large what? (1 point)
answer:block of stone
18. The Spanish painter Goya depicted what event in a painting? (1 point)
answer:Dos de Mayo uprising
19. Giotto was an ancient Roman sculptor who created The Nike. (1 point)
answer:true
20. Value is often used by artists to create mood and give the impression of light. (1 point)
answer:true
21. Greek mythology was rarely used in ancient Greek artwork. (1 point)
answer:false
22. The red-figure style of Greek pottery generally has what color background? (1 point)
answer:black
23. It is impossible for artists to use texture in their work. (1 point)
answer:false
24. The Shigir Idol is made from what material? (1 point)
answer:wood
25. Flying buttresses were commonly used in which style of architecture? (1 point)
answer:Gothic
26. How many paintings did Vincent van Gogh sell during his lifetime? (1 point)
answer:1
27. The earliest known cave paintings have been found where? (1 point)
answer:Europe
28. What question might you ask during the interpret phase of an art critique? (1 point)
answer:What mood or emotion does the artist communicate in the artwork?
29. Hue or tone refers to the lightness or darkness of a color. (1 point)
answer:false
30. The Raft of the Medusa was painted by which artist? (1 point)
answer:Theodore Gericault
31. The first step of an art critique is to evaluate the artwork. (1 point)
answer:true
32. Architecture was an important form of ancient art. (1 point)
answer:true
33. What are the empty areas around other objects in an artwork? (1 point)
answer:space
34. What is true about The Raft of the Medusa? (1 point)
answer:all of the above
35. Hagia Sophia is an example of which style of architecture? (1 point)
answer:Byzantine
36. Hagia Sophia was created in the Gothic style of architecture. (1 point)
answer:false
37. Which artwork was most likely created by one or more women? (1 point)
answer:Bayeux Tapestry
38. Perspectives on art today are likely to be different than the perspectives of an artist who lived hundreds or even thousands of years ago.(1 point)
answer:true
39. Printmaking involves moving a tool across a dry surface to create marks on that surface. (1 point)
answer:false
40. Ushabti were created to be placed where? (1 point)
answer:in tombs
41. Which piece of art appears to have been created to mark the unification of Egypt? (1 point)
answer:Palette of Narmer
42. Forms are two-dimensional, with width and height. (1 point)
answer:false
43. Cave paintings have been dated in different parts of the world to at least what date? (1 point)
answer:30,000 BCE
44. The Greek pottery Orientalizing style was characterized by artistic elements from places such as Egypt and Asia.(1 point)
answer:false
45. What is the area of an artwork called that is occupied by the primary subjects? (1 point)
answer:positive space
46. Art critiques are focused on the negative aspects of art. (1 point)
answer:false
47. Which of the following is an example of visual art? (1 point)
answer:photography
48. Which of the following is an element of art? (1 point)
answer:all of the above
49. Prehistoric megaliths are extremely rare in places such as the Korean Peninsula, where access to stone is limited.(1 point)
answer:false
50. The art of ancient Greece had very little impact on the development of Western art. (1 point)
answer:false
please correct me if im wrong
lol turns out 5 were wrong
#7 is What do you personally like or dislike about the artwork? Why?
#16 is What elements of art or design principles are used in the artwork?
#19 is false
#31 is false
#44 is true
Thank you Nightmare thank u what the dog doin you both are amazing