Question
We were taught to believe that the Great Spirit sees and hears everything, and that he never forgets; that hereafter he will give every man a spirit-home according to his deserts: if he has been a good man, he will have a good home; if he has been a bad man, he will have a bad home.
What central idea of the speech is illustrated by this excerpt?
Man should act cautiously because the Great Spirit is not very forgiving.
The way a man chooses to live his life directly affects the quality of his life.
A man will have a much more lavish home if he is good to those around him.
What central idea of the speech is illustrated by this excerpt?
Man should act cautiously because the Great Spirit is not very forgiving.
The way a man chooses to live his life directly affects the quality of his life.
A man will have a much more lavish home if he is good to those around him.
Answers
Answered by
GPT-5 mini
The way a man chooses to live his life directly affects the quality of his life.
Explanation: The passage says the Great Spirit rewards or punishes a person with a spirit-home “according to his deserts” (good home for a good man, bad home for a bad man), which shows actions determine outcomes.
Explanation: The passage says the Great Spirit rewards or punishes a person with a spirit-home “according to his deserts” (good home for a good man, bad home for a bad man), which shows actions determine outcomes.
There are no human answers yet. A form for humans to post answers is coming very soon!