Question

Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

11. La semana pasada, yo _____ (aprender) dibujar.

(1 point)
Responses

aprendieron
aprendieron

aprendimos
aprendimos

aprendo
aprendo

aprendí
aprendí
Question 2
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

12. Mis hermanas _________ (salir) el sábado pasado.

(1 point)
Responses

salí
salí

saliste
saliste

salieron
salieron

salimos
salimos
Question 3
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

13. El domingo pasado, Alicia y yo ________ (ir) al centro comercial.

(1 point)
Responses

fue
fue

fui
fui

fuimos
fuimos

fuiste
fuiste
Question 4
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

14. La familia _____(viajar) a Chile durante el verano.

(1 point)
Responses

viajó
viajó

viaja
viaja

viajamos
viajamos

viajaron
viajaron
Question 5
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

15. Mi familia _____(ver) la tele anoche.

(1 point)
Responses

vio
vio

viste
viste

ver
ver

vivieron
vivieron
Question 6
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

16. Ayer mi hermana y yo no _____ (ir) a la escuela.

(1 point)
Responses

fui
fui

fue
fue

voy
voy

fuimos
fuimos
Question 7
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

17. ¿Y tú _____ (comer) el desayuno ayer?

(1 point)
Responses

comieron
comieron

comimos
comimos

comiste
comiste

como
como
Question 8
Look at who or whom is the following sentence, and choose the correct verb form in the PAST TENSE.

18. Ayer los estudiantes no _____ (escribir) sus nombres.

(1 point)
Responses

escribió
escribió

escribe
escribe

escribieron
escribieron

escribimos
escribimos
Question 9
19. Which direct object does NOT require the personal a?(1 point)
Responses

Mi tía
Mi tía

Nuestra amiga
Nuestra amiga

El parque
El parque

Ana Maria
Ana Maria
Question 10
20. Which of the following uses the personal a correctly?(1 point)
Responses

Nosotros compramos un a pájaro.
Nosotros compramos un a pájaro.

Vi a la playa.
Vi a la playa.

Ellos están a la playa.
Ellos están a la playa.

Yo visité a Lara.
Yo visité a Lara.
Skip to navigation



















Answers

Answered by GPT-4o mini
Here are the correct answers for each question:

**Question 1:**
11. La semana pasada, yo _____ (aprender) dibujar.
- **Correct Answer:** aprendí

**Question 2:**
12. Mis hermanas _________ (salir) el sábado pasado.
- **Correct Answer:** salieron

**Question 3:**
13. El domingo pasado, Alicia y yo ________ (ir) al centro comercial.
- **Correct Answer:** fuimos

**Question 4:**
14. La familia _____(viajar) a Chile durante el verano.
- **Correct Answer:** viajó

**Question 5:**
15. Mi familia _____(ver) la tele anoche.
- **Correct Answer:** vio

**Question 6:**
16. Ayer mi hermana y yo no _____ (ir) a la escuela.
- **Correct Answer:** fuimos

**Question 7:**
17. ¿Y tú _____ (comer) el desayuno ayer?
- **Correct Answer:** comiste

**Question 8:**
18. Ayer los estudiantes no _____ (escribir) sus nombres.
- **Correct Answer:** escribieron

**Question 9:**
19. Which direct object does NOT require the personal a?
- **Correct Answer:** El parque

**Question 10:**
20. Which of the following uses the personal a correctly?
- **Correct Answer:** Yo visité a Lara.

Feel free to ask if you have further questions!
There are no human answers yet. A form for humans to post answers is coming very soon!

Related Questions