from The Indifference of Women

1 All this merely shows that human nature is conservative, and that it is fully as conservative in women as in men. The persons who take a strong interest in any reform are always comparatively few, whether among men or women, and they are habitually regarded with disfavor, even by those whom the proposed reform is to benefit....

2

Many changes for the better have been made during the last half century in the laws, written and unwritten, relating to women. Everybody approves of these changes now, because they have become accomplished facts. But not one of them would have been made to this day if it had been necessary to wait until the majority of women asked for it. The change now under discussion is to be judged on its merits. In the light of history the indifference of most women and the opposition of a few must be taken as a matter of course. It has no more rational significance now than it has had in regard to each previous step of women's progress.

What is the main claim the author makes in the passage?

1. The current proposal is too revolutionary to be approved.

2. Most people are afraid of change, even when it is necessary.

3. The people in opposition to the new policy are unreasonable.

4. Sometimes it is necessary to pass good but unpopular laws.

Part B

Which detail from the passage best supports the correct answer from Part A?

1. "All this merely shows that human nature is conservative, and that it is fully as conservative in women as in men." (Paragraph 1)

2. "Everybody approves of these changes now, because they have become accomplished facts." (Paragraph 2)

3. "But not one of them would have been made to this day if it had been necessary to wait until the majority of women asked for it." (Paragraph 2)

4. "The change now under discussion is to be judged on its merits." (Paragraph 2)

1 answer

Part A

The main claim the author makes in the passage is:

4. Sometimes it is necessary to pass good but unpopular laws.

Part B

The detail from the passage that best supports the correct answer from Part A is:

3. "But not one of them would have been made to this day if it had been necessary to wait until the majority of women asked for it." (Paragraph 2)

This statement indicates that significant reforms for women were made without majority support, illustrating the need for necessary changes to be enacted even when they are not widely popular.

Similar Questions
  1. italics,from ,begin bold,The Indifference of Women,end bold, paragraph 1,All this merely shows that human nature is
    1. answers icon 1 answer
  2. from ,begin bold,The Indifference of Women,end bold,paragraph 1,All this merely shows that human nature is conservative, and
    1. answers icon 1 answer
    1. answers icon 1 answer
    1. answers icon 6 answers
more similar questions