from Charles Francis Hall, and the North Pole

Among the many exploring expeditions that have crossed the Arctic Circle with the sole view of reaching the North Pole, one only has sailed entirely under the auspices of the United States. This expedition... was intrusted to a born Arctic explorer, Charles Francis Hall. Born in 1821, in Rochester, N.H., Hall early quitted his native hills for the freer fields of the West, as the Ohio Valley was then called, and later settled in Cincinnati. There was ever a spirit of change in him, and as years rolled on he passed from blacksmith to journalist, from stationer to engraver. Through all these changes of trades he held fast to one fancy, which in time became the dominating element of his eventful career: in early youth, fascinated with books of travel relating to exploration in the icy zones, he eagerly improved every opportunity to increase his Arctic library, which steadily grew despite his very limited resources.

Part A

This sentence is from the passage.

"This expedition... was intrusted to a born Arctic explorer, Charles Francis Hall.'

What does the phrase a born Arctic explorer suggest about Hall?

1. He read many books about exploring the Arctic.

2. He left home to further his plans for Arctic exploration.

3. He had a lifelong interest and natural ability in Arctic exploration.

4. He pursued a variety of jobs before he decided to explore the Arctic.

Part B

Which detail from the passage best supports the correct answer from Part A?

1. "Hall early quitted his native hills for the freer fields of the West"

2. "There was ever a spirit of change in him"

3. "he passed from blacksmith to journalist, from stationer to engraver"

4. "he held fast to one fancy"

1 answer

Part A

The phrase "a born Arctic explorer" suggests that Hall had a lifelong interest and natural ability in Arctic exploration. Therefore, the correct answer is:

3. He had a lifelong interest and natural ability in Arctic exploration.

Part B

The detail from the passage that best supports the correct answer from Part A is:

4. "he held fast to one fancy."

This detail indicates that Hall had a consistent passion for Arctic exploration, aligning with the idea of a "born Arctic explorer."

Similar Questions
  1. from Charles Francis Hall, and the North PoleAmong the many exploring expeditions that have crossed the Arctic Circle with the
    1. answers icon 5 answers
  2. from Charles Francis Hall, and the North PoleAmong the many exploring expeditions that have crossed the Arctic Circle with the
    1. answers icon 1 answer
  3. Charles Francis Hall, and the North Pole,end bold,Among the many exploring expeditions that have crossed the Arctic Circle with
    1. answers icon 1 answer
    1. answers icon 1 answer
more similar questions