Question
Use the passage below to answer the question.
The Reward of Enterprise
by Ward Muir
I’m a novelist, as you know, but if I hadn’t had to take to writing I’d have been a rolling stone by profession and by inclination. In my more philosophic moods I perceive that, really, it was sheer luck ... this occurrence about which you’ve asked me to tell you. I should never have made a success of any other trade but authorship. I’d have starved; instead I’m rather well off, as things go. But still——
You understand I was by way of being a bit venturesome, as a young man. I did a certain amount of journalism, from time to time, but my secret hopes were set on all that is implied in that specious phrase, “seeing the world.” I wanted to see the world.
Keeping this object in view I shipped on a tramp steamer, with whose captain I had struck up an acquaintanceship. Nominally I was the purser, actually I was the Captain’s guest. Cargo boats such as the S.S. Peterhof do not employ a purser.
Which inferences about Harborough are best supported by the details in the passage? Select the two correct answers.
Responses
He occasionally worked as a journalist when he was young.
He occasionally worked as a journalist when he was young. - no response given
He makes his living as a novelist.
He makes his living as a novelist. - no response given
He sailed on the Peterhof as the Captain’s guest.
He sailed on the Peterhof as the Captain’s guest. - no response given
He is an older man talking about an important experience in his youth.
He is an older man talking about an important experience in his youth. - no response given
He boarded the Peterhof because he wanted to see new places and have adventures.
The Reward of Enterprise
by Ward Muir
I’m a novelist, as you know, but if I hadn’t had to take to writing I’d have been a rolling stone by profession and by inclination. In my more philosophic moods I perceive that, really, it was sheer luck ... this occurrence about which you’ve asked me to tell you. I should never have made a success of any other trade but authorship. I’d have starved; instead I’m rather well off, as things go. But still——
You understand I was by way of being a bit venturesome, as a young man. I did a certain amount of journalism, from time to time, but my secret hopes were set on all that is implied in that specious phrase, “seeing the world.” I wanted to see the world.
Keeping this object in view I shipped on a tramp steamer, with whose captain I had struck up an acquaintanceship. Nominally I was the purser, actually I was the Captain’s guest. Cargo boats such as the S.S. Peterhof do not employ a purser.
Which inferences about Harborough are best supported by the details in the passage? Select the two correct answers.
Responses
He occasionally worked as a journalist when he was young.
He occasionally worked as a journalist when he was young. - no response given
He makes his living as a novelist.
He makes his living as a novelist. - no response given
He sailed on the Peterhof as the Captain’s guest.
He sailed on the Peterhof as the Captain’s guest. - no response given
He is an older man talking about an important experience in his youth.
He is an older man talking about an important experience in his youth. - no response given
He boarded the Peterhof because he wanted to see new places and have adventures.
Answers
GPT-4o mini
The two correct responses supported by the details in the passage are:
1. **He makes his living as a novelist.**
2. **He boarded the Peterhof because he wanted to see new places and have adventures.**
Both of these inferences are directly supported by the text, where the author mentions being a novelist and expressing a desire to see the world.
1. **He makes his living as a novelist.**
2. **He boarded the Peterhof because he wanted to see new places and have adventures.**
Both of these inferences are directly supported by the text, where the author mentions being a novelist and expressing a desire to see the world.