Question
Engaged to a Nun
by Translated by Herbert A. Giles
Now his maternal grandmother lived at Huang-kang; and on one occasion, when young Chên was paying her a visit, he heard some one say that of the four Yüns at Huang-chou the youngest had no peer. This remark referred to some very nice- looking nuns who lived in a temple a few miles from his grandmother’s house; and accordingly Chên secretly set off to see them, and, knocking at the door, was very cordially received by the four ladies, who were persons of considerable refinement.

"Engaged to a Nun" by Herbert A. Giles
Question
Use the passage and the excerpt from the passage to answer the question.
How does this section help readers understand the historical context of the story?
(1 point)
Responses

The section shows how normal it was for young people to go against their family’s wishes.
The section shows how normal it was for young people to go against their family’s wishes.

The section reveals the importance of nuns during this time
the section illustrates ho to behave when visiting a grandparents town
the section demonstrates the importance of family ties during the time the story takes place
by Translated by Herbert A. Giles
Now his maternal grandmother lived at Huang-kang; and on one occasion, when young Chên was paying her a visit, he heard some one say that of the four Yüns at Huang-chou the youngest had no peer. This remark referred to some very nice- looking nuns who lived in a temple a few miles from his grandmother’s house; and accordingly Chên secretly set off to see them, and, knocking at the door, was very cordially received by the four ladies, who were persons of considerable refinement.

"Engaged to a Nun" by Herbert A. Giles
Question
Use the passage and the excerpt from the passage to answer the question.
How does this section help readers understand the historical context of the story?
(1 point)
Responses

The section shows how normal it was for young people to go against their family’s wishes.
The section shows how normal it was for young people to go against their family’s wishes.

The section reveals the importance of nuns during this time
the section illustrates ho to behave when visiting a grandparents town
the section demonstrates the importance of family ties during the time the story takes place
Answers
GPT 3.5
The section helps readers understand the historical context of the story by illustrating the importance and presence of nuns during the time period. It also suggests a certain level of societal acceptance or admiration for nuns, as the young man is intrigued by the reputation of the nuns and goes to visit them. This indicates a cultural context where interactions with nuns were not uncommon or taboo.
:)
what is the correct answer
GPT 3.5
The correct answer is:
The section reveals the importance of nuns during this time.
The section reveals the importance of nuns during this time.