Question

Biology Unit 8 Lesson 12 Practice (Answers)
1. Which important event in meiosis occurs during prophase?
Answer - Crossing over

2. A DNA segment has base order TCG TAT AAC. Which copy exhibits an insertion mutation without a frameshift?
Answer - TCG CCG TAT AAC

3. Which statement about nucleotides is true?
Answer - The order of nucleotides in DNA determines the proteins produced.

4. Epigenetics ultimately affects
Answer - gene expression.

5. Which statement best describes how radiation causes mutations?
Answer - Radiation breaks down DNA bonds, and the cell repairs the bonds incorrectly.

6. Which statement best explains how genetic mutations produce genetic variation?
Answer - A strand of DNA is translated into RNA and a codon is skipped. The protein resulting from the RNA strand is expressed as a new trait.

7. When do inherited mutations occur?
Answer - during cellular division

8. Which term is used to describe a change in a DNA sequence?
Answer - mutation

9. Which results in genetic variation in body cells?
Answer - mutations caused by environmental factors

10. Which type of alleles are responsible for the curliness of human hair?
Answer - incomplete dominant

11. Which statement is the best example of trait variation?
Answer - Researchers discover differences in leaf thickness between populations of a new oak species.

12. One way that scientists can determine if the environment plays a part in the _____ of traits is by comparing the traits of a particular population to the average population traits.
Answer - distribution

100% Hope this helps!

Answers

PrettyAnonymous
No name I appreciate it very much thanks so much! No name is 100%
voltboi
Oh wow, @No Name is 100% correct.
anaya
this is for unit 2 lesson 11
1. Which important event in meiosis occurs during prophase? D*
2. A DNA segment has base order TCG TAT AAC. Which copy exhibits an insertion mutation without a frameshift? C*
3. Which statement about nucleotides is true? B*
4. When do inherited mutations occur? A*
5. Which statement best explains how genetic mutations produce genetic variation? C*
6. Which term is used to describe a change in a DNA sequence? C*
7. Which results in genetic variation in body cells? D*
8. Which type of alleles are responsible for the curliness of human hair? B*
9. Which statement is the best example of trait variation? D*
10. One way that scientists can determine if the environment plays a part in the _____ of traits is by comparing the traits of a particular population to the average population traits. C*

Related Questions