Asked by No Name

World History Unit 13 Lesson 3 (answers)
1. Why did Cortes want to conquer the Aztecs?
Answer - He wanted Aztec land and riches

2. How were the Aztec and Inca empires impacted by Spanish conquistadors and European colonization?
Answer - Conquistadors destroyed the empires, and then Europeans built new settlements

3. What was one of the impacts of Spanish colonization on Native Americans?
Answer - Tens of thousands of Native Americans died from disease, war, and forced labor

4. How did Portugal and other European nations challenge Spanish power?
Answer - Portugal colonized Brazil, and other nations backed privateers and explorers

5. Which of the following was an effect of Spain's regulation of trade in its American colonies?
Answer - Colonists could export raw materials only to Spain

6. Which geographic feature most likely made European colonization of the interior difficult for Spanish and the Portuguese?
Answer - Amazon rain forest

7. Which of the following did Spanish colonies have that French, British, and Portuguese colonies did not?
Answer - The encomienda system

8. How did the English colonies differ from Spanish and French colonies?
Answer - They elected their own representative assemblies

9. New France might have grown larger if which of the following occurred?
Answer - If they settled in a more moderate climate

10. How did England's political traditions affect the types of government established in England's American colonies?
Answer - English colonists had some limited representative self-government

100% Hope this helps!

Answers

Answered by Anonymous 2
Potential users of these answers need to hope that the same questions are always used -- and in the same order. In these days of online testing, questions and answer choices can easily be changed from test to test -- and often are to thwart cheaters!
Answered by Jeff the...
Thank you Noname! 100% correct Thank you so much for helping me! And your right it does help.
There are no AI answers yet. The ability to request AI answers is coming soon!

Related Questions