Asked by @ Anonymous

I need all of these answers with work shown and/or explained, please help..

1. -(5)^-1

Answer:-1/5

3. -1/y^-4

Answer: -y^4

4. 5 ^ 4 x 5^7

Answer: 5^11

7. (5t ^ 3)^-4

Answer: 1/625t^12

12. What is the order of 4 x 10^-7, 7 x 10^-9, 1 x 10^4, 2 x 10^4

Answer: 7 x 10^-9, 4 x 10^-7, 1 x 10^4, 2 x 10^4

13. Find the simplified form of the expression. Give your answer in scientific notation
(8 x 10^4)(9 x 10^-8)

Answer: 7.2 x 10^-3

14. Astronomers measure long distances in light-years. One light year is the distance that light can travel in one year, or approcimately 5.88 x 10^12 miles. Suppose a star is 9.8 x 10^1 light-years from Earth. in scienctific notation, approximately how many miles is it?

Answer: 5.76 x 10^14 miles

15. A dinosaur fossil is 91,910,000 years old. How canyou express this age in scientific notation with the highest level of precision?

Answer: 9.191x10^7

16. Radio signals travel at a rate of 3 x 10^8 meters per second. How many seconds would it take for a radio signal to travel from a satellite to the surface of Earth if the satellite is orbiting at a height of 3.6 x 10^7 meters? (Hint: Time is distance divided by rate.)

Answer: 1.2 x 10^-1

18. Does the rule y=6x^7 represent an exponential function?

Answer: no

Answers

Answered by oobleck
Looks like you cadges some answers, but need to show your work. I will say that #18 is false. It is most certainly an exponential function. If that is not clear, you really need to do some studying.

Do you have any thoughts at all on these exercises?
Answered by henry2,
1. -(5)^-1 = 1/-(5) = -1/5.

3. Similar to #1.

4. a^4 * a^7 = a^11
5^4 * 5^7 = 5^11.

7. (5t^3)^-4 =
1/(5t^3)^4 =
1/(5^4t^12) = 1/(625t^12).

12. 4*10^-7 = 400*10^-9 and is much larger than 7*10^-9;
therefore, it is the smallest in the order.

13. (8*10^4) (9*10^-8) = 72*10^-4 = 7.2*10^-3.

14. d = 5.88*10^12miles/light-year * 9.8*10^1light-years = 5.76*10^14 miles.

16. V*T = 3.6*10^7
3*10^8T = 3.6*10^7
T =


Answered by crow
i like chickken
There are no AI answers yet. The ability to request AI answers is coming soon!

Related Questions